Harminc múltam

egy koraharmincas nő mindennapjai

A hét legegyszerűbb receptje: tejszínes-brokkolis fusilli

2018. április 05. 10:14 - juditvagyok

Ez tényleg annyira egyszerű, hogy pofátlanság leírni a receptet, viszont a beteg gyerek mellett is 20-25 perc alatt készen van. Meg az is van, hogy néha elfeledkezek róla, hogy nem kell nagy főzéseket csinálni, nemcsak paradicsomszósszal jó a tészta, hanem tejszínnel is, nem kell húst hússal enni stb., és ilyenkor pofoncsapásszerűen ér a felismerés, hogy de hisz egy ilyen kis semmiséghez minden van itthon, milyen jó is lesz ez!

hozzávalók / fő:

> 2 szelet bacon

> fél gerezd fokhagyma

> 5-6 szelet póréhagymakarika

> 1-2 evőkanál olívaolaj

> 1 dl zsírosabb főzőtejszín

> 3-5 rózsa brokkoli

> 1 jó marék fusilli

> frissen őrölt bors, ső _ízlés szerint_

 

Párhuzamosan 3 edényben megy a főzés, egyikben megpárolod a brokkolit, egy nagyobb, fedeles serpenyőben, 1-2 evőkanálni olívaolajon megpriítod a kockára vágott bacont, hozzáteszed a fokhagymát, póréhagymát és szépen továbbpirítod (én nem szeretem, ha főtt a póréhagyma, de a kicsit odapirítottat annál inkább), a 3. edényben pedig megfőzöd a tésztát. 

Ha megfelelő színű és állagú a bacon+hagyma, felöntöd a tejszínnel, hozzáadod a brokkolit, összerottyantod, és ha al dente a tészta, az is mehet hozzá, 1 merőkanál főzővíz kíséretében, ha másnapra is szeretnéd mondjuk a férjednek ezt tenni ebédre, mint ahogy én is fogom, jó étvágyat, Tamás, akkor 1.5 merőkanál főzővíz, és nem fogja magába szívni az összes szaftot, nem fog kiszáradni. 

 

Én természetesen most majd ha megyünk sétálni, beugrok a lidlibe, mert nincs egy falat sajt sem, és jól megsajtozom még. Nagyon jó kis tésztaebéd ez, csak ne pároljátok túl a brokkolit, meg ne főzzétek túl a tésztát. 

JÓ ÉTVÁGYAT!

ahogy a receptfecniken olvasni

komment
süti beállítások módosítása