A fene tudja, honnan kívántam meg a kakaóscsigát, de ez a hétfő úgy kezdődött, hogy márpedig nekem kakaóscsigát kell sütnöm. Így lettek meg a kis minicsigák, teljes kiőrlésű lisztből, kókuszzsírral, kevés cukorral. Mivel finom lett, így langyosan határozottan, így ahelyett, hogy nekiállnék a tepsit megdézsmálni, megosztom inkább veletek a receptet.
Hozzávalók:
> 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
> 5 dkg zabpehelyliszt
> 5 dkg fehérliszt
> 125 ml tej
> fél kocka élesztő
> 3,5 dkg kókuszzsír
> 2 ek. cukor
> 1 tojás
> 5 dkg keserű kakaópor
> 5 dkg kókuszzsír
> 5 dkg cukor
Felfuttatjuk a tejben az élesztőt. Amíg ez történik, kimérjük a hozzávalókat (az 5-5-5 dekásak kivételével), és összeállítjuk a tésztát, mehet bele a felfuttatott élesztő is. A tésztát bedagasztjuk, amíg kel, elkészítjük a kakaós kencét rá: felolvasztjuk a kókuszzsírt, bele a kakaó, cukor, és kis csokikrémet készítünk belőle. A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk, mert úgyis fog még kelni, és megkenjük ezzel a kakaós kennivalóval. Feltekerjük csigának, felvagdossuk másfél centis csigákra, 180 fokra előmelegített sütőben szép színűre sütjük. Nekem kb 25 perc alatt sült meg. Utána próbáljuk nem megenni az összeset.