CSIPSZ csakazértis
Nos, az egyik kedvenc ételem, volt, hogy hetente többször készítettem, néha baconnel, néha hús nélkül, néha brokkolival dúsítva. Íme a recept 2 főre:
> 15-20 dkg bulgur
> 10-12 karika kolbász
> egy doboz hámozott paradicsomkonzerv
> egy marék reszelt sajt
> só, bors
> bazsalikom, oregánó
> 1 gerezd fokhagyma
> 1 icipici cukor
> valami csípős, legjobb egy kis csilipaprika, frissen
> szárított paradicsom
Először a paradicsomszószt készítjük el. A konzervet a fűszerekkel és egy kis szárított paradicsommal, pici olívaolajjal összefőzzük, majd óvatosan összeturmixoljuk.
Mindeközben egy edényben zsírjára sütjük a kolbászkarikákat, majd a zsírból kiszedegejtük őket és ráöntjük a zsriadékra a bulgurt. Kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, fedő alatt puhára pároljuk.
Aztán rámerjük a paradicsomszósz 2/3-át, a maradékot meg szépen eltesszük máskorra, de ha extraszaftosan szereted, felőlem az egésszel összekeverheted.
Aztán lefedve azért még hagyjuk egy ideig, hogy jól összezamatosodjon, szaftosodjon. Tálaláskor mehet rá a kolbászka, meg a sajt is, parmezánnal extrafinom, nekem az ritkán van itthon, és én bármilyen olvadós sajttal is szeretem. Az édeskésekkel is. De ez azért nem mindenkitől várható el. A szósz tökéletes lesz pizzára, spagettihez, vagy még egy adag bulgurra.
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK!