Vagy bármilyen nap finom igazából, de ez nem az a klasszik másnapra is finom így jó elvinni kaja.
Hozzávalók:
> 4 szelet tarja vagy 4 csirkecomb vagy 6 csirkecombfilé
> 5-6 ek. ketchup
> 1-2 ek. méz
> 2-3 ek. szójszósz
> 2 gerezd fokhagyma vagy 1 ek. fokhagymagranulátum
> só, bors, chili
> 2 nagy fej vöröshagyma
> 3 fej lilahagyma
> 1 nagyobb édesburgonya
> 2-3 krumpli
> 2 szál sárgarépa
> egy marék mazsola
A ketchupból, mézből, szójaszószból, fokhagymából pácot készítűnk, ha kevés, akkor nyugodtan lehet még bővíteni arányosan, esetleg egy kis BBQ szósszal is lehet dúsítani. A húsokat bepácoljuk, a zöldségeket kockákra, karikákra vágjuk, rusztikusra!, egy hőálló tálba tesszük a zöldségágyat, rá a húst, lefedjük a tetejével vagy alufóliával és olyan 160-180 fokon sütjük addig, amíg meg nem puhulnak a zöldségek, 30-40 perc talán, érdemes nézni, a krumpli meg a répa párolódik meg a legkésőbb. Ez idő alatt a hús is átpuhul, levesszük a tetejét, és hőlégkeverésesen tovább sütjük, amig meg nem sül, pirosodik, érdemes forgatni a húst, megkeverni kicsit a zöldséget alatta. Aztán ha van grillfunkciója a sütőnknek, még felülről meggrillezhetjük egy kicsit, a csirkecomb bőrének külön jót tesz. Aztán kiszedjük tányérra és jóízűen elcsemegézzük.